Ένα κείμενο για το χορό

Hello you! Πώς γράφετε;I know, υπομονή,ούτε 1 μήνας δεν είναι!

Τις τελευταίες μέρες,μια που είμαι 2α Λυκείου σκεφτόμουν όλο και πιο έντονα το μπαλέτο..Αυτά τα 2 όμορφα χρόνια που πέρασαν,και ότι του χρόνου δεν θα κάνω λόγω Πανελληνίων..

Ναι μόλις πέρυσι ξεκίνησα..Λίγο ασυνήθιστο να ξεκινάει κάποιος μπαλέτο στα 15 του..Ένα τόσο δύσκολο άθλημα,και ταυτόχρονα τρόπο έκφρασης..1374193_10151587434086090_2083982800_n

Όλοι μου έλεγαν “Τι,τώρα θα ξεκινήσεις;Λίγο αργά δεν το σκέφτηκες;”.Κι όμως το είχα σκεφτεί χρόνια πριν,απλά πέρυσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσω..

Έβλεπα παραστάσεις,κι έλεγα, : ”Οκ,δεν θα είναι τόσο δύσκολο,μπορώ να το κάνω.”.Κι όμως απ’το πρώτο κιόλας μάθημα αντιλήφθηκα τη δυσκολία που παρουσίαζε.Αυτό ήταν.Κόλλησα.Κι όλα πήραν το δρόμο τους.

“Αν θες να αδυνατίσεις πήγαινε γυμναστήριο”.Μα,δεν ήθελα να αδυνατίσω.

“Ναι,να πας,θα σε ξεσκάει λίγο.”.Δεν είναι κάτι που κάνω απλά για να ξεσκάω..

Κάθε φορά που χορεύω,κινούμαι σε ένα δικό μου κόσμο,όπου όλα τα υπόλοιπα προβλήματα δεν υπάρχουν,και το μόνο μου πρόβλημα είναι το πως θα πετύχω τον επόμενο στόχο μου.Το μπαλέτο με έμαθε να παλεύω για αυτά που θέλω,για αυτά που αγαπώ.Για αυτά που έχουν ζωτική σημασία για ‘μένα.

Γιατί χορεύω;Μία ερώτηση που ακόμα πασχίζω να απαντήσω..

Χορεύω γιατί όταν χορεύω,ξεχνάω τα πάντα.Γιατί κάθε φορά που παύω να πιστεύω στον εαυτό μου,ο χορός με κάνει να πιστέψω ξανά.Γιατί όταν νιώθω αδύναμη,ο χορός με κάνει πιο δυνατή.Γιατί όσο λυπημένη κι αν αισθάνομαι,όταν χορεύω,τα μάτια μου και η ψυχή μου χαμογελάνε πλατιά..Γιατί χάνομαι σε ένα κόσμο μαγικό,που πιστεύω ότι έχω υπερδυνάμεις.Γιατί στροβιλίζομαι σε έναν κόσμο που δεν πρέπει να υπακούω σε κανόνες και πρέπει.Μόνο να ακολουθώ το ρυθμό και τη χορογραφία της καρδιάς μου και της ψυχής μου..

Κάθε φορά που χορεύω,ανακαλύπτω ένα νέο κομμάτι του εαυτού μου.Ένα κομμάτι πιο όμορφο,πιο δυνατό,πιο ελεύθερο.Χάνω τον εαυτό μου,και τον βρίσκω το επόμενο δευτερόλεπτο.Το μόνο που ξέρω,είναι ότι,κάθε φορά που χορεύω,λυτρώνομαι,αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο.Κάθε φορά που νιώθω λυπημένη,χορεύω.Κι έπειτα νιώθω ότι ένα κομμάτι της λύπης αυτής λείπει.Γιατί αφήνω ελεύθερη αυτή τη λύπη να βγει σαν κάτι όμορφο..

Είναι απίστευτη ελευθερία που σου χαρίζει ο χορός.Ελευθερία να εκφραστείς,να γίνεις αυτός που πραγματικά είσαι.

Δεν ξέρω πραγματικά πως θα ήμουν αν δεν είχα ξεκινήσει το μπαλέτο..Ξέρω μόνο ότι η καθημερινότητά μου δεν θα ήταν αυτή που είναι τώρα.Έμαθα να αγαπάω το σώμα μου,αλλά και τον εαυτό μου,να παλεύω και να κυνηγάω τα όνειρά μου.Να πεισμώνω,και να μην τα παρατ11147025_686907381455525_8670227931189794249_nάω ποτέ,παρά μόνο όταν πετύχω το σκοπό μου.Ακόμα κι όταν περπατάω,χορεύω..Ακούω μουσική,και θέλω να σηκωθώ να χορέψω..Διαβάζω,και θέλω να χορέψω..

Δεν ξέρω πόσα ακόμα χρόνια θα συνεχίσω να χορεύω.Σίγουρα πολλά.Δεν θα παρατήσω λόγω Πανελληνίων αυτό είναι σίγουρο.Ίσως για 1 χρόνο,μα όχι για πάντα.Γιατί ξέρω πως θα είμαι χωρίς το χορό.

Θυμάμαι τα λόγια του μπαμπά μου, σε έναν φίλο του,για την περσινή(και πρώτη μου) παράσταση: “Είδα μία διαφορετική Ελένη εκείνο το βράδυ,μία Ελένη,που χόρευε καταπληκτικά.Και ξέρεις γιατί; Γιατί χαμογελούσε.Γιατί απολάμβανε αυτό που έκανε.Φαινόταν στα μάτια της.”.Και ναι,έβαλα τα κλάματα.

Μπορεί πολλές φορές να αντιλαμβάνεσαι ο ίδιος ότι έχεις καταφέρει πολλά,μπορεί όμως και όχι,μα όταν το βλέπουν και οι άλλοι..αυτό το συναίσθημα..

Μην βάζετε εμπόδια και ταμπέλες στο δρόμο σας “Δεν μπορώ”,”δεν θα τα καταφέρω”.Όλα αυτά είναι βλακείες.Αν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να παλέψετε,κάντε το,όποιες κι αν είναι οι συνέπειες..

“Ήσουν μία έκπληξη για εμένα Ελένη.Τόσα χρόνια καθηγήτρια,και ποτέ μου δεν είχα δει παιδί,σε αυτή την ηλικία,με ένα τόσο δύσκολο σώμα όσο το δικό σου,να έχει καταφέρει τόσα πολλά μέσα σε 2 χρόνια.Μπράβο.Δεν σε θυμάμαι πως ήσουν όταν ήρθες,και κανείς δεν θα σε αναγνωρίζει μόλις σε δει να χορεύεις.Μπράβο.”

“Έχεις κάτι που αυτός δεν έχει.Το μπαλέτο.”

“Η πιο αληθινή έκφραση των ανθρώπων είναι μέσω του χορού τους και της μουσικής τους. Το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα.”-Agnes de Mille

Μέχρι το επόμενο ποστ,να χαμογελάτε,να αγαπάτε και να περνάτε καλά!Και να κυνηγάτε τα όνειρά σας!

xoxo 😀

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Ένα κείμενο για το χορό

  1. fallen_angel13 says:

    Χαίρομαι πολύ για σένα ..Είναι υπέροχο συναίσθημα να μπορείς να κάνεις πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη .Να χαμογελάς και να μην τα παρατήσεις ποτέ! !☺

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s